måndag 23 januari 2012

Choklad-marshmallow-glass!

Choklad-marshmallow-glass!

4 Personer

85 gram mörk choklad, bruten i bitar
175 gram minimarshmallows
1,2 dl mjölk
ca 3 dl vispgrädde


1. Lägg alla marsmallows, chokladen och mjölken i en kastrull. Värm upp på svag värme till det att allt är smält.

2. När allt är smält så ställ gärna i ett vattenbad med kallt vatten för att få det att svalna snabbare. Under tiden vispa grädden. OBS! Se till att inte få i något vatten i kastrullen, ett lock kan vara bra!

3. Klä in en form med plastfolie.

4. Blanda försiktigt i den vispade grädden i den kalla chokladsmeten.
 

5. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen minst två timmar, tills det att glassen har stelnat.

6. Servera glassen gärna med någon typ av frukt eller bär, självklart fungerar det att äta den bara som den är också! Tyvärr fick jag ingen bild på det färdiga upplägget men jag hoppas att det ska gå bra ändå!