söndag 23 januari 2011

Helgen som gick

I fredags var jag väldigt kreativ, satt i skolan mellan klockan 13.00 och 15.45 och läste och gjorde alla utom fem frågor till naturkunskapen imorgon, måndag. Idag gjorde jag färdigt resten av frågorna och nu ska jag bara komma ihåg att ta dem med mig imorgon :P

Igår var det lördag och jag bakade bullar för fullt under förmiddagen. Gick upp kvart i åtta och började med mitt bakande och vid tolv var jag färdig med allt, då hade jag till och med hunnit diska och paketerat bullarna som skulle till aveny :) Jag skjutsade Maria till Kalle och sedan handlade jag. Kvällen bestod av hemmagjord pizza, TV, godis och funderingar inför framtiden.

Jag har insett hur svårt det kommer bli att skiljas från dagliga rutiner, rutiner som jag har haft i tolv år. Det jag pratar om är min musik, jag kommer inte längre ha fiollektioner, pianolektioner och sånglektioner, inte på samma vis i alla fall, inte med samma lärare. Musiken och lektionerna varje vecka har blivit en självklarhet för mig, de har ju funnits där större delen av mitt liv, så långt jag kommer ihåg så har jag ju alltid hållit på med musik och min fiol. Det kommer bli en väldigt omställning att inte göra det något längre. Och att sedan skiljas från alla människor jag träffar dagligen kommer bli svårt.

Men samtidigt, trots allt som känns jobbigt så längtar jag. Jag längtar bort till Uppsala, till en egen lägenhet, något eget att ta hand om och göra fint och hemtrevligt i. Jag är färdig med skolan här, det bara är så, jag är så trött på gymnasiet så jag vet inte alltid vart jag ska ta vägen någonstans. Det tar emot att gå upp på morgnarna för att jag måste pallra mig iväg till skolan trots att jag inte vill.

Idag räknade jag ut vad jag kommer få för slutpoäng när jag tar studenten ( eller ja, på ett ungefär i alla fall, alla kurser har ju inte slutat så jag fick gissa betyg i vissa kurser men jag tror att jag gissade väldigt nära ). Jag fick fram att utan mina meritpoäng kommer jag ha ca 16,4 poäng och när jag lägger till mina meritpoäng så får jag ihop 17,9 poäng :D Jag är inte jättedålig i alla fall ;D