söndag 9 januari 2011

Ännu ett lov lider mot sitt slut

Det underbara lovet är snart till ända, ännu en gång.. Loven bara flyger förbi och det är lite synd. Det finns så mycket jag vill göra men som jag inte hinner med, t.ex. vara med vänner som jag nästan aldrig träffar, vara med familjen, shoppa (där spricker det med pengarna också), vara med Marcus och så bara ta det lugnt, städa hemma och göra fint inne hos mig mm.

Imorgon, måndag, börjar skolan igen och nu är det inte långt kvar innan jag tar studenten. Den 10 juni springer jag ut på skolgården tillsammans med min klass och alla andra studenter, jag ska leta efter plakatet med mitt namn och bild på och gråta många tårar för att jag kommer sakna mina vänner. Visst kommer vi träffas i alla fall, men det blir ju inte på samma sätt som när man träffas fem dagar i veckan och kanske ibland på kvällar och helger. Jag kommer flytta och plugga på annan ort, men jag vet inte vad jag ska plugga. Jag är intresserad av tre olika program hittills:
Kostvetarprogrammet - http://www.uu.se/node605?pKod=SKV1K&lasar=11/12
Kulturentrepenör - http://www.uu.se/node605?pKod=HKE1K&lasar=11/12
Psykoliogprogrammet - http://www.uu.se/node605?pKod=SPS2Y&lasar=11/12

Och nu när jag sitter här så sitter jag även och tittar på utbildningar och inser att det finns hur mycket som helst att välja mellan. Jag har kommit fram till att jag vill nog jobba med människor på något sätt, sjukgymnast, lärare, dietist eller liknande och så hålla på med musiken på fritiden. Många frågar mig vad jag ska jobba med och tycker att jag ska jobba med musik "för du är ju så duktig". Kanske det men jag tror att det kommer bli för mycket och att jag kommer tröttna på musiken så småningom. Svåra val som kommer följa mig resten av livet.

Nu ska jag inte gräva ner mig bland alla utbildningar utan ta och fundera över vad jag kan tänkas behöva handla till chessecaken jag ska baka när jag kommer hem :P

Ha det bra