måndag 27 september 2010

Funderingar inför framtiden i mitt eget höstmörker

Höst, kyla, regn, kalla vindar.

Höst, varm choklad, te, filt, bra bok, bra film, mysigt sällskap.

Höst, skola, läxor, prov, övning, spelningar, regn.

Det finns så mycket som har med hösten att göra. Dels så går jag i skolan, utanför skolan måste jag plugga, jag har ett fritidsintresse och dessutom så ska jag försöka få tid för mig själv. Inte alltid får jag det att gå ihop. Jag går i skolan om dagarna, slutar en normal dag vid 16.00, går till musikskolan om det är en sådan dag, presterar där, åker hem, gör läxor, kanske äter något. Sen är ofta klockan så mycket att jag inte orkar titta en stund på TV och slappna av utan det är bara att gå och lägga sig. Är det en "icke musik"-dag så tar jag mig hem på något sätt, tar ett mellanmål, pluggar, övar, pluggar mer, lagar mat, kanske övningskör lite. I och med körkortet så blir det ännu mer pluggande än vanligt, jag satsar på att ha det om två veckor så jag måste ju plugga stenhårt för att klara av det. Skola, musik, körkort, pojkvän, familj, vänner och jag ska dela på den lilla tid jag har. Just nu fungerar det någorlunda hyfsat. Jag är tvungen att prioritera och just nu går körkortet först! Körkort, skola, musik, pojkvän, vänner och familj, jag. Jag hamnar alltid sist på den skalan, jag hinner inte med mig själv, att göra något som jag tycker är roligt och som är nödvändigt för att jag ska må bra. Den tid jag har, då sover jag. Och det är ändå "lugnt" nu, det kommer bli mycket mycket värre, framåt jul.

Ibland förstår jag inte varför jag inte har gått in i väggen än. Kanske är det för att jag är ugn och lite mer tålig? Jag kanske har en ganska hög stresströskel för vad jag kan klara av att hantera? Hur jag än gör så fixar jag det alltid på något sätt.

Jag har börjat fundera på om skola är det bästa alternativet direkt till hösten eller om jag är för skoltrött för att klara av det? Fast om vi vänder på det, om jag jobbar ett år nu först så kommer det vara jättejobbigt att ta upp skolan igen efteråt. Om jag istället pluggar direkt och jobbar på sidan om kommer jag att bli färdig ett år tidigare än om jag jobbar först och sedan pluggar. Det är ett stort dilemma och jag känner att jag inte har funderat färdigt kring det området. Frågan är bara, vad ska jag välja? Frågan är också, om jag ska plugga, vad ska jag plugga? Vad vill jag bli, vad tycker jag är så roligt att jag kan tänkas jobba med det större delen av mitt återstående liv?

Jag får helt enkelt hitta på något!