lördag 14 januari 2012

Gårdagens god gärning!

Igår var det fredag och veckan hade tagit slut..Seminarium stod på schemat, lunch, plugg, middag med Marcus på stan samt en mysig kväll hemma hos Evelina med andra fina flickor som förgyllde kvällen. Vi kikade på en film som handlar om kemikalier som vi får i oss och som vi sedan för över till våra barn under graviditeter, filmen var på det hela taget bra men med några små halvlöjliga inslag. Verkligen hemskt att se hur mycket vi påverkar våra barn redan innan de är födda och då när de är som mest känsliga. Kan skriva ett helt inlägg om det lite senare och vad man kan göra för att motverka och förebygga dessa kemikalier, inte bara för barnens skull utan för din egen hälsa! 

Gick ut från centralstationen i Uppsala ca 00.10 och då ser jag en röd jacka med en cykel över sig på cykelbanan så jag går dit och ser en tjej som har ramlat med cykeln och inte kommer upp. Självklart frågade jag hur hon mådde och hjälpte henne upp, ena skosnöret hade lirkats upp och satt sig fast runt pedalen och åkt in i kedjan så att hon hade  ramlat rakt framåt. Jag hjälpte henne att ställa upp cykeln och ta loss skon, pratade med henne en stund och såg till att hon inte hade gjort illa sig. Hon såg ut att må bra men bara vara lite chockad över vad som hade hänt och upprepade flera gånger att hon var så tacksam och jag var så snäll som hade hjälpt henne. Jag tycker att det är självklart att man hjälper en människa som är såpass utsatt och ensam som hon var. Har man en cykel över sig och inte har sällskap så är det inte lätt! Och det kändes så bra för mig att göra någon nytta och hjälpa till. Nej, jag är inte självgod på något sätt, det kändes bara väldigt bra! 

Dagen har gått i pluggets tecken och jag börjar komma någon vart! Snart här så ska Marcus och jag gå och äta på Thai-resturangen som finns här i Tierp och gud så gott det ska bli! Friterad kyckling känns som en väldigt lockande tanke. Har också pratat med de nära och kära hemma i Dalarnas skogar. Skickar också ett lycka till till min fina vän Jonna som idag bär på allt hon äger tillsammans med sin familj, flyttlasset har gått till Helsingborg för att studera vid universitetet! Puss vännen <3